torstai 2. toukokuuta 2013

2vrk

Vappu on kohta 2vrk vanha. Ja nyt alkaa näyttää tosi hyvältä <3
Kotiin tullessamme Vega oli vielä todella pöllyssä. Ei reagoinut Vappuun mitenkään, pentu sai olla tissillä kaikessa rauhassa, eikä Vegakaan jaksanut paljoa päätään nostaa. Vappu piti kovaa mekkalaa, ilmeisesti maitobaari ei ollut vielä aivan auennut kunnolla. En luottanut Vegaan vaan olin vieressä vahtimassa koko ajan, ja kun Vappu nukahti nostin sen suosiolla pentulaatikossa olevaan koriin nukkumaan. Pistin toiseen reunaan vielä lämpimän kaurapussinkin seuraksi, ettei pentuselle tule vilu. Jahka se alkoi taas huutamaan, nostin sen takaisin tissille, mutta näin saimme kaikki kolme rauhassa nukuttua semmoisia tunnin pätkiä läpi yön.


Seuraavana päivänä Vega oli jo parempi, mutta edelleen vielä kävellessään kovin säälittävä. Masuun taisi koskea vielä kovasti. Myös ekoja reaktioita pentua kohtaa alkoi tulla. Murinaa, ahdistusta vinkuvasta kakarasta, ja säpsähdyksiä kun pikkuinen tassu osui leikkaushaavaan (joka on todella siististi liimattu). Pentu meni nostamalla maitobaariin, jahka ensin Vega oli pyydetty paikalleen. Hyvin antoi syödä, mutta edelleen vahdittiin aina kun oli pennun kanssa. Iltapäivällä/alku illasta Vega oli tosi levoton, mutta syyksi paljastuikin sitten kova kakkahätä, josta selvittiin kunnialla, vaikka selvästi epäilytti masun kanssa ruveta asioille.
Illalla Vega vihdoin alkoi torkkumaan pentunen kainalossakin, ihan sikeää unta unia nähden. Pentu ei edelleenkään sitä kiinnostanut, pari kertaa näin sen kuuntelevan pennun vinkunaa sentään.Illalla oli jo rauhallinen, eikä reagoinut negatiivisesti pentuun. Nukuttiin yllättävän hyvin, Vappu sai olla kainalossa, kolmen aikaan nostin sen nukkumaan koriin, lähinnä vain siksi, että tuntui niin pinkeältä pallolta käteen, että ajattelin ettei sen hetkeen tarvitsisi tississä roikkua, ettei tule mahanpuruja.Nukuttiinkin aika kuuten asti, ennenkuin nälkä yllätti uudelleen.


Aamutissillä Vega vihdoin alkoi katselemaan pentua, ja aika nopeasti rohkaistui haistamaan ja lipaisemaankin. Tästä nopeaan tahtiin vaistot heräsivät hyvin. Vega majailee pentulaatikossa vapaaehtoisesti, Vappu saa mellastaa ja tissitellä vapaasti. Vee on rauhallinen. Kovasti se oli huolissaan kun otin Vapun laatikon ulkopuolelle kuvattavaksi, eikä pentunenkaan siitä kovasti pitänyt. Nopsasti palautin sen sitten malttamattomalle äidilleen.



Syntymäpäinoa ei Vapusta ole, mutta kotona jossain vaiheessa se painoi 448g, tästä paino tippui 440g mutta lähti ensimmäisenä aamuna nousuun jo. Nyt se painaa jo yli puolikiloa <3 Eli tarjoilu toimii.


Vapulle on parikin kotivaihtoehtoa, mutta katsotaan nyt rauhassa millainen tyttö tästä meinaa kasvaa, ja päätetään sitten mihin se lähtee ja millaisella sopimuksella.

(Paino 0vrk 450g- 1vrk 470g-2vrk 511g)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti