Chero

Pentueen isä:
FI MVA HeW-10
Cherokee

 Pentueen isänä on 5-vuotias uros Cherokee. Ensimmäiseksi haluan sanoa kiitokset etenkin Peterille, Cheron omistajalle, luottamuksesta ja vallattoman hyvin sujuneesta yhteistyöstä. Sekä myös Cheron kasvattajalle Cialle, kiitos avusta, tuesta, ja juttuseurasta.

Chero on tasapainoinen, ja luonteeltaan järkevä ja voimakas uros. Se ei turhaan pullistele, mutta pitää varmasti puolensa tosi paikan edessä. Vieraita ihmisiä ja koiria kohtaa avoin ja rehellinen. Uskoo komentamisen mukisematta, mutta kokeilla toki alkuun pitää missä rajat menevät.

Chero elelee kotikoiran elämää, ja käy toisinaan näyttelyissä mukavalla menestyksellä kasvattajansa handleröimänä. Chero on luonnetestattu hieman yli 2-vuotiaana +232p, laukausvarma, hyväksytty.Uskon että Cheron on luonteeltaan nappivalinta Vegalle.

Se on toimintakykyinen, taisetelutahtoinen ja erittäin hyvähermoinen kaveri bordercollieksi. Se ei kuitenkaan ole kovin kova. Cherolla on hyvä moottori, ja uskonkin että tässä tapuaksessa harrastusnäytöt on 'turhat', niin vakuuttava Chero on livenä.

Terveys:
Lonkat: A-A
Kyynärpäät: 0-0
Silmät: ok, pentuna ja 3/12
Selkä kuvattu epävirallisesti: terve 2014

Perusterve koira

Luonnetesti:
Raisio 15.5.2010 (2v2kk) Tuomari: Sirkka Lempinen, Irene Puputti
toimintakyky +2 hyvä
terävyys +1 pieni, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
puolustushalu + 3 kohtuullinen, hillitty
taisteluhalu +3 suuri
hermorakenne +2 tasapainoinen
tempperamentti +3 vilkas
kovuus +1 hieman pehmeä
luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
laukauspelottomuus +++ laukausvarma
Kokonais: +232, laukausvarma, hyväksytty
Näyttely highlightit:
VSP HeW-10 Helsinki KV 11.12.2010 (Vega oli ROP)
VSP Turku KV 22.1.2011 (Lumo oli ROP)
ROP Turku KV 20.10.2012

7x CACIB, 5x SERT

Chero on hyvä ryhtinen, kohtuullisella turkilla varustettu, näyttävä uros. Omaa silmää miellyttää sen pitkä kaula, ja harrastuskoiralle oivat mittasuhteet. Se on rakenteeltaan tasapainoinen, ja liikkuu pitkällä maatavoittavalla liikkeellä. Se ei missään tapauksessa ole raskas, eikä massava. Chero on ns. white-factor koira, eli sillä on hieman tavallista enemmän valkoista ja tätä se jättää myös jälkeläisiinsä. Se kantaa ee-keltaista turkinväriä, ja mahdollisesti myös dd-sinistä. Tämä nähdään ehkäpä tässä petnueessa, koska Vega on varma kantaja. Se saattaa kantaa myös b-ruskeaa, eli englannin punasita väriä, koska sen sisko on ruskea. Meille ei ruskeita, eikä punaisia pentuaja ole tulossa.

Jälkeläiset:
Cherolla on yksi pentue (2+5). Joista 6/7 on täysin terveeksi tutkittu (lonkat A, kynärät 0, terveet olat).
Pentue on nyt reilu 2-vuotias, ja on aloittanut näppärästi koiraharrastukset sekä näyttelyt. Kahdella on SERT tai useampi, kahdella Vara-sert. Yksi on ehtinyt hakukokeisiin HK1, sekä tokosta on useammalla tuloksia ALO/AVO-luokasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti